Ontslagvergoeding

Transitievergoeding

Sinds 1 januari 2020 heeft u vanaf de aanvang van uw arbeidsovereenkomst recht op een transitievergoeding. De Transitievergoeding wordt berekend op basis van het aantal dienstjaren. De vergoeding bedraagt 1/3e maandsalaris per gewerkt jaar. De Transitievergoeding bedraagt in 2023 maximaal € 89.000,00 bruto. Indien uw jaarsalaris hoger is dan € 89.000,00, dan bedraagt de Transitievergoeding maximaal 1 bruto jaarsalaris. Bereken de transitievergoeding zelf of als u daar hulp bij nodig heeft neem dan contact met ons op. Wij berekenen de ontslagvergoeding kosteloos voor u.

Billijke vergoeding

Naast de Transitievergoeding kunt u in sommige gevallen in aanmerking komen voor de billijke vergoeding. De werkgever dient zich in dat geval ernstig verwijtbaar te hebben gedragen, bijvoorbeeld indien de werkgever heeft gelogen over de reden voor uw ontslag, maar ook in het geval u bent gediscrimineerd. Bij een onterecht verleende ontslag op staande voet kunt u een billijke vergoeding claimen. 

Ontslagvergoeding (met wederzijds goedvinden)

Indien uw arbeidsovereenkomst niet eenzijdig is beëindigd maar met wederzijds goedvinden, dan hangt het helemaal aan de partijen zelf af om de hoogte van een eventuele vergoeding te bepalen. De basis is meestal de transitievergoeding. Afhankelijk van de feiten en omstandigheden kan er een hogere vergoeding worden bedongen. De afspraken worden vastgelegd in een beëindigingsovereenkomst.

Wenst u beoordeeld te hebben of u in aanmerking komt voor een ontslagvergoeding? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze juristen.

Contact

Verrijn Stuartlaan 17
2288 EK Rijswijk
T. 070 – 221 04 14
E. info@projuristen.nl

Over

De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan de informatie op deze website worden ontleend.
(KvK: 61652938)

Social Media

Reviews

Suzan Ercan
Suzan Ercan
2024-04-15
Altijd helder en fijn contact gehad over de status van de zaak. Snelle en duidelijke communicatie waarmee ik ook duidelijke stappen heb kunnen zetten in een korte tijd! Hartelijk dank voor alle tijd en moeite!
Naoufal Zouitni
Naoufal Zouitni
2024-04-09
Goed bereikbaar en reageert ook snel. Denkt goed mee. Ook heel vriendelijk en respectvol. Al met al een hele prettige samenwerking gehad.
Amer Aarouach
Amer Aarouach
2023-09-14
Absoluut toppers op het gebied van Letselschade! Als particulier ben je vaak niet op de hoogte van welke rechten je allemaal hebt als het aankomt op een letselschade vergoeding. Deze partij levert uitstekend werk, denkt goed met je mee en houdt je constant op de hoogte van de ontwikkelingen.
Dennis Kok
Dennis Kok
2023-09-13
Mijn ervaringen met Pro Juristen zijn zeer positief. Ik was door mijn vriendin doorverwezen naar dit kantoor. Zij was heel goed geholpen met haar letselschade. Mijn ontslagzaak hebben ze voor mij gewonnen. Ik heb een mooie ontslagvergoeding meegekregen. De vaststellingsovereenkomst hebben zij ook voor mij opgesteld.
Ekrem
Ekrem
2023-08-16
Goed geholpen door Karim. Vanuit werk een vaststellingsovereenkomst aangeboden gekregen en deze met Karim bekeken. Eerlijk en transparant advies gekregen. Twijfel niet om aan de bel te trekken bij Projuristen, want zij zijn de specialisten op dit gebied.
Youness Azerkan
Youness Azerkan
2023-08-16
Ik ben heel goed geholpen om mijn Schade te verhalen, dankzij aan Pro Juristen. Na een ongeluk met de auto en lichaam klachten gehad, ben ik hier terecht voor mijn schade, de eind resultaat van mijn dossier was naar wens en ben ik mij tevreden, tenslotte wil ik iedereen adviseren om te vertrouwen op Pro Juristen, het is zeker geen spijt. Bedankt Karim voor het volgen en behandelen van mijn aanvraag.
Ben Ali
Ben Ali
2023-08-15
Geweldige ontvangst en afhandeling, en ze benaderen de zaak met alle verantwoordelijkheid
Miloud Achahbar
Miloud Achahbar
2023-08-15
Goede service en heel professioneel. Zeker een aanrader!!

Bekijk alle reviews

Powered by