Ontslag op staande voet

U dient snel te handelen. Binnen een termijn van twee maanden kan het ontslag nog worden vernietigd! De gevolgen van een ontslag op staande voet zijn groot, er wordt namelijk geen loon meer doorbetaald en uw WW-rechten gaan verloren. Een werkgever kan niet zomaar een ontslag op staande voet verlenen, daarvoor gelden strenge eisen. Er dient bijvoorbeeld sprake te zijn van een dringende reden die het ontslag op staande voet rechtvaardigt en dient het ontslag onverwijld te zijn verleend. Indien de werkgever te lang heeft gewacht, dan kan het ontslag op staande voet niet in stand blijven. Ga dus nooit zomaar akkoord met een ontslag op staande voet maar schakel een van onze kundige juristen in graag.

Ontslag (nemen) tijdens ziekte

Ben je (langdurig) ziek en is  je werkgever voornemens om je te ontslaan? In de meeste gevallen ben je als zieke werknemer beschermd tegen ontslag. Er kunnen echter wel een aantal uitzonderingen zijn op deze regel zoals bijvoorbeeld wanneer je ziek wordt nadat er ontslag voor je is aangevraagd, ontslag op staande voet of ontslag in je proeftijd.

Mag je ontslag nemen tijdens ziekte? Het antwoord daarop is ja, verstandig is het echter niet. Tijdens ziekte heb je namelijk bij een vast dienstverband recht op twee jaar loondoorbetaling. Indien je zelf opzegt pleeg je verder een benadelingshandeling en verspeel je jouw op een uitkering Dringt je werkgever aan op ontslag of wil je toch zelf ontslag indienen tijdens ziekte? Neem dan altijd contact met ons op voor advies.

Ontslagvergunning UWV

Indien er sprake is van een bedrijfseconomische reden zoals bijvoorbeeld bij een reorganisatie, dan staat het een werkgever vrij om een ontslagvergunning aan te vragen bij het UWV. De werkgever dient in dat geval te onderbouwen waarom uw arbeidsplaats komt te vervallen en dient er aangetoond te worden dat er geen herplaatsing mogelijk is. Uit de praktijk blijkt dat dat werkgevers dergelijke aanvragen niet altijd even goed voorbereiden.

Ontbindingsprocedure bij de kantonrechter

De werkgever heeft ook de mogelijkheid om de arbeidsovereenkomst door de kantonrechter te laten ontbinden in het geval er bijvoorbeeld sprake is van disfunctioneren, of wanneer de arbeidsrelatie is verstoord. U kunt zich vanzelfsprekend verweren tegen het verzoek van de werkgever. U dient in dat geval een goed onderbouwde verweerschrift in te dienen voor verzet tegen ontslag of voor het behalen van de maximale ontslagvergoeding.

Vaststellingsovereenkomst

Uw werkgever kan de arbeidsovereenkomst ook met wederzijds goedvinden te beëindigen. U dient daar natuurlijk wel expliciet mee akkoord te gaan door uw handtekening onder de beëindigingsovereenkomst te plaatsen. In sommige gevallen kan het gunstiger zijn om de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden te beëindigen. Uiteraard is dit afhankelijk van de inhoud van het voorstel. Het eerste voorstel is meestal voor onderhandeling vatbaar. 

Een vaststellingsovereenkomst/beëindigingsovereenkomst bij ziekte wordt doorgaans overeengekomen indien werkgever en werknemer besluiten de voortgang van een arbeidscontract te beëindigen ondanks de ziekte van de werknemer. Het ondertekenen van een vaststellingsovereenkomst tijdens ziekte is echter niet altijd raadzaam. Om te voorkomen dat je een aantal essentiële rechten verspeeld, is het altijd aan te raden om een ontslagjurist in te schakelen voor advies en bijstand.

 

Wenst u direct en vrijblijvend contact met een van onze juristen, vul dan het contactformulier in of bel ons op onderstaand telefoonnummer of stuur ons een e-mailbericht.

Contact

Verrijn Stuartlaan 17
2288 EK Rijswijk
T. 070 – 221 04 14
E. info@projuristen.nl

Over

De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan de informatie op deze website worden ontleend.
(KvK: 61652938)

Social Media

Reviews

Suzan Ercan
Suzan Ercan
2024-04-15
Altijd helder en fijn contact gehad over de status van de zaak. Snelle en duidelijke communicatie waarmee ik ook duidelijke stappen heb kunnen zetten in een korte tijd! Hartelijk dank voor alle tijd en moeite!
Naoufal Zouitni
Naoufal Zouitni
2024-04-09
Goed bereikbaar en reageert ook snel. Denkt goed mee. Ook heel vriendelijk en respectvol. Al met al een hele prettige samenwerking gehad.
Amer Aarouach
Amer Aarouach
2023-09-14
Absoluut toppers op het gebied van Letselschade! Als particulier ben je vaak niet op de hoogte van welke rechten je allemaal hebt als het aankomt op een letselschade vergoeding. Deze partij levert uitstekend werk, denkt goed met je mee en houdt je constant op de hoogte van de ontwikkelingen.
Dennis Kok
Dennis Kok
2023-09-13
Mijn ervaringen met Pro Juristen zijn zeer positief. Ik was door mijn vriendin doorverwezen naar dit kantoor. Zij was heel goed geholpen met haar letselschade. Mijn ontslagzaak hebben ze voor mij gewonnen. Ik heb een mooie ontslagvergoeding meegekregen. De vaststellingsovereenkomst hebben zij ook voor mij opgesteld.
Ekrem
Ekrem
2023-08-16
Goed geholpen door Karim. Vanuit werk een vaststellingsovereenkomst aangeboden gekregen en deze met Karim bekeken. Eerlijk en transparant advies gekregen. Twijfel niet om aan de bel te trekken bij Projuristen, want zij zijn de specialisten op dit gebied.
Youness Azerkan
Youness Azerkan
2023-08-16
Ik ben heel goed geholpen om mijn Schade te verhalen, dankzij aan Pro Juristen. Na een ongeluk met de auto en lichaam klachten gehad, ben ik hier terecht voor mijn schade, de eind resultaat van mijn dossier was naar wens en ben ik mij tevreden, tenslotte wil ik iedereen adviseren om te vertrouwen op Pro Juristen, het is zeker geen spijt. Bedankt Karim voor het volgen en behandelen van mijn aanvraag.
Ben Ali
Ben Ali
2023-08-15
Geweldige ontvangst en afhandeling, en ze benaderen de zaak met alle verantwoordelijkheid
Miloud Achahbar
Miloud Achahbar
2023-08-15
Goede service en heel professioneel. Zeker een aanrader!!

Bekijk alle reviews

Powered by