Letselschade

Letselschade claimen

Kernpunten

 • De hoogte van letselschade verschilt per geval. Het is daarom vooraf niet altijd te voorspellen hoe hoog uw schadevergoeding zal zijn. Wij kunnen u uiteraard wel van een indicatie voorzien.
 • De aansprakelijke partij dient naast uw letselschade ook de juridische kosten van uw rechtsbijstand te vergoeden.
 • In het geval van een bedrijfsongeval is uw werkgever meestal aansprakelijk.
 • Bij een verkeersongeval dient degene die zich niet aan de verkeersregels heeft gehouden vaak uw schadevergoeding te betalen.
 • U kunt kosteloos gebruik maken van onze diensten.

________________________________________________________________________________________________________________
Doe HIER de gratis letselschadetest en vraag uw gratis juridische hulp bij letselschade aan? 
________________________________________________________________________________________________________________

Ik wil letselschade claimen, waar moet ik rekening mee houden?

 • De omstandigheden van het ongeval (impact etc.) en de ernst van het letsel (tijdelijk of blijvend letsel) hebben invloed op de aansprakelijkheid en omvang van de letselschade claim.
 • Onze juristen berekenen de hoogte van de schadevergoeding nauwkeurig voor u en houden rekening met toekomstige kosten.
 • Hoe ernstiger uw letsel hoe langer de looptijd van de letselschade claim. Een letselschade traject kan langlopend zijn. Een ervaren en deskundige letselschade jurist is gedurende het traject onmisbaar.

Wat zijn de kosten van letselschade claimen?
De partij die aansprakelijk is voor het ongeval, dient naast uw letselschade ook de kosten van uw rechtsbijstand te betalen. Onze hulp kost u dus niets. Onze letselschade-experts hebben ruime ervaring waardoor u verzekerd bent van deskundigheid, betrouwbaarheid, een correcte berekening van uw letselschade en een maximale letselschadevergoeding

_______________________________________________________________________________________________________________
Wilt u letselschade claimen na een ongeval? Bel dan vrijblijvend 070-2210414 of vul het contactformulier in. 
_______________________________________________________________________________________________________________

Welke stappen neem ik na een ongeval?
Om met succes uw letselschade te claimen dient u de juiste stappen te nemen. Zo dient de aansprakelijkheid onderbouwd te worden en moet het (causale) verband tussen uw letsel en schade aangetoond worden. U dient dus zoveel mogelijk bewijs te leveren, zoals

 • Verzamel de gegevens van de tegenpartij en mogelijke getuigen
 • Neem foto’s van de schade
 • Raadpleeg uw huisarts
 • Informeer uw werkgever indien u (voorlopig) niet kunt werken
 • Schakel een letselschade-expert in

Welke letselschade kan ik claimen?
Na een ongeval met letsel krijgt u te maken met letselschade. Onder deze noemer valt alle schade die samenhangt met uw letsel en die u niet zou lijden als het ongeluk niet was voorgevallen.  Bent u door het ongeval gewond geraakt, dan kan een letselschade-expert uw letselschade claim indienen bij de tegenpartij. Van schade aan voertuigen en persoonlijke bezittingen tot kosten voor therapeutische behandelingen en gemiste inkomsten door (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid. Ook psychische klachten en pijn komen in aanmerking voor schadevergoeding, in de vorm van smartengeld.

________________________________________________________________________________________________________________
Laat ons de tegenpartij aansprakelijk stellen en uw letselschade claimen, dan weet u zeker dat u krijgt waarop u recht heeft.
________________________________________________________________________________________________________________

Concreet kunt u bij letselschade onder andere denken aan schade:

 • Schade aan persoonlijke eigendommen (kleding, telefoon, horloges)
 • Medische kosten die niet worden gedekt (medicatie, medische specialistische behandelingen)
 • Het eigen risico van de zorgverzekering
 • Kosten voor huishoudelijke hulp
 • Toekomstige kosten (het mislopen van een promotie of kosten voor een toekomstige operatie)
 • Verlies van verdienvermogen(verminderd inkomen doordat u uw werk niet (volledig) meer kunt uitvoeren
 • Smartengeld voor psychische schade, pijn, verdriet en gederfde levensvreugde

Hoe stel ik iemand aansprakelijk?
Na een ongeval kunt u letselschade claimen door deze wederpartij aansprakelijk te stellen voordat er schadevergoeding  gevorderd kan worden. Iemand aansprakelijk stellen gebeurt met een zogenaamde aansprakelijkstelling. Dit is een brief gericht aan de wederpartij waarin u deze aansprakelijk stelt. De aansprakelijkstelling hoeft u niet zelf in te dienen. Dit doen wij voor u en is onderdeel van onze werkzaamheden

Een aansprakelijkstelling bevat het volgende: 

 • Omschrijving van het ongeval (met plaats, datum en tijd)
 • Grondslag waarom u de wederpartij aansprakelijk stelt
 • De voorlopig opgelopen schade 
 • Eventuele getuigenverklaringen
 • Voorschotverzoek

Letselschade claimen veelal kosteloos
Na een ongeval kan er veel op u afkomen. U dient te bekomen van de schrik en dient ook nog te focussen op uw revalidatie, met alle kosten die hiermee samenhangen van dien. Het claimen van letselschade kan voor de benadeelden een lastige klus zijn. Indien een ander aansprakelijk is voor het ongeval, dan kunt u kosteloos gebruik maken van onze hulp. De aansprakelijke partij is verplicht alle uit het ongeval voortvloeiende schade te vergoeden, inclusief de kosten van onze rechtsbijstand. Wanneer u slachtoffer bent van een bedrijfsongeval, iemand u van achteren (kop-staart) heeft aangereden, geen voorrang heeft verleend of op de fiets heeft aangereden, is hier al gauw sprake van.

________________________________________________________________________________________________________________ 
Wilt u weten of u recht heeft op kosteloze juridische hulp bij het claimen van letselschade? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
________________________________________________________________________________________________________________

Start tijdig met het claimen van letselschade 
Het komt regelmatig voor dat slachtoffers er te laat achter komen dat zij hun letselschade kunnen verhalen op de tegenpartij. Als reden(en) horen wij vaak dat zij er nooit aan hebben gedacht dat een ander hiervoor aansprakelijk kan zijn, of denken dat rechtsbijstand teveel geld kost. Dit is jammer, want uw zaak verjaart meestal na 5 jaar.

(Toekomstige) schadeposten bij claimen schadevergoeding
Wanneer de aansprakelijkheid is erkend, wordt het tijd voor het berekenen van de omvang van uw letselschade en het claimen van uw schadevergoeding. Dit kan een lastige klus zijn. U krijgt te maken met toekomstige kosten, zoals verlies aan inkomsten en hulp in en om het huis of met immateriële schade door littekens, invaliditeit en/of psychische problemen. Ook het eigen risico van uw zorgverzekering of een overbodig sportschool abonnement maken onderdeel uit van de schadeposten. 

Het kan voorkomen dat bepaalde lichamelijke klachten pas jaren later tot uiting kunnen komen of kunnen verergeren. Indien dit aannemelijk is, dan zullen wij bij de verzekeraar een risicoclausule laten opstellen die u het recht geeft om in de toekomst aanvullend letselschade te claimen. Deze clausule wordt toegevoegd aan de vaststellingsovereenkomst en indien u daar een beroep op wenst te doen dan dient u aan te tonen dat deze latere klachten in verband staan met het ongeval.

Hulp van een expert bij letselschade
Het claimen van schadevergoeding voor letselschade is doorgaans een lastig en langdurig proces. Er worden altijd erg ingewikkelde discussies gevoerd over de causaliteit en de hoogte van de schade. Met onze specialistische ervaring, deskundigheid en uiteraard onderhandelingsvaardigheden zorgen wij ervoor dat u de maximale schadevergoeding krijgt betaald zodat u zich alleen hoeft te focussen op uw herstel.

Contact

Verrijn Stuartlaan 17
2288 EK Rijswijk
T. 070 – 221 04 14
E. info@projuristen.nl

Over

De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan de informatie op deze website worden ontleend.
(KvK: 61652938)

Social Media

Reviews

Suzan Ercan
Suzan Ercan
2024-04-15
Altijd helder en fijn contact gehad over de status van de zaak. Snelle en duidelijke communicatie waarmee ik ook duidelijke stappen heb kunnen zetten in een korte tijd! Hartelijk dank voor alle tijd en moeite!
Naoufal Zouitni
Naoufal Zouitni
2024-04-09
Goed bereikbaar en reageert ook snel. Denkt goed mee. Ook heel vriendelijk en respectvol. Al met al een hele prettige samenwerking gehad.
Amer Aarouach
Amer Aarouach
2023-09-14
Absoluut toppers op het gebied van Letselschade! Als particulier ben je vaak niet op de hoogte van welke rechten je allemaal hebt als het aankomt op een letselschade vergoeding. Deze partij levert uitstekend werk, denkt goed met je mee en houdt je constant op de hoogte van de ontwikkelingen.
Dennis Kok
Dennis Kok
2023-09-13
Mijn ervaringen met Pro Juristen zijn zeer positief. Ik was door mijn vriendin doorverwezen naar dit kantoor. Zij was heel goed geholpen met haar letselschade. Mijn ontslagzaak hebben ze voor mij gewonnen. Ik heb een mooie ontslagvergoeding meegekregen. De vaststellingsovereenkomst hebben zij ook voor mij opgesteld.
Ekrem
Ekrem
2023-08-16
Goed geholpen door Karim. Vanuit werk een vaststellingsovereenkomst aangeboden gekregen en deze met Karim bekeken. Eerlijk en transparant advies gekregen. Twijfel niet om aan de bel te trekken bij Projuristen, want zij zijn de specialisten op dit gebied.
Youness Azerkan
Youness Azerkan
2023-08-16
Ik ben heel goed geholpen om mijn Schade te verhalen, dankzij aan Pro Juristen. Na een ongeluk met de auto en lichaam klachten gehad, ben ik hier terecht voor mijn schade, de eind resultaat van mijn dossier was naar wens en ben ik mij tevreden, tenslotte wil ik iedereen adviseren om te vertrouwen op Pro Juristen, het is zeker geen spijt. Bedankt Karim voor het volgen en behandelen van mijn aanvraag.
Ben Ali
Ben Ali
2023-08-15
Geweldige ontvangst en afhandeling, en ze benaderen de zaak met alle verantwoordelijkheid
Miloud Achahbar
Miloud Achahbar
2023-08-15
Goede service en heel professioneel. Zeker een aanrader!!

Bekijk alle reviews

Powered by