Bedrijfsongeval

Bedrijfsongeval

Een bedrijfsongeval vindt plaats op het werk, of komt door het werk, bijvoorbeeld op werkplaats of op een bouwplaats. Een aantal veel voorkomende oorzaken van arbeidsongevallen zijn het vallen van een hoogte, getroffen worden door voorwerpen, producten of andere onderdelen en contact met machines, gereedschap en voertuigen. Een werkgever is in de regel altijd aansprakelijk te houden voor een arbeidsongeval.

Zorgplicht werkgever / Inspectie SZW

Een werkgever dient er alles aan te doen om bedrijfsongevallen te voorkomen en zorg te dragen voor een veilige werkomgeving. De werkgever heeft dus een zeer strenge zorgplicht. De spelregels hieromtrent zijn opgenomen in de Arbeidsomstandighedenwet (“Arbowet”). Feitelijk dient een werkgever zich continu bewust te zijn van de gevaren en risico’s tijdens het werk. De werkgever werkzaam in de bouwbranche dient extra alert te zijn voor wat betreft de veiligheid van de werknemers. Op grond van de Arbowet is een werkgever verplicht om een bedrijfsongeval te melden bij de Inspectie SZW indien het ongeval heeft geleid tot een ziekenhuisopname of blijvend letsel. De inspectie SZW stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het bedrijfsongeval.

Aansprakelijkheidsverzekering

Werkgevers zijn doorgaans overigens verzekerd voor dergelijke  bedrijfsongevallen. Een werknemer hoeft dus niet de vrees te hebben dat de werkgever de schadevergoedingen uit eigen zak hoeft te betalen.

Fout van een collega

Een werkgever is eveneens aansprakelijk indien de werknemer letselschade oploopt vanwege een fout van een collega. De werknemer dient in dit geval rechtstreeks de werkgever aan te spreken. De schade dient door de aansprakelijkheidsverzekeraar van de werkgever te worden vergoed.

Contact

Verrijn Stuartlaan 17
2288 EK Rijswijk
T. 070 – 221 04 14
E. info@projuristen.nl

Over

De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan de informatie op deze website worden ontleend.
(KvK: 61652938)

Social Media

Reviews

Amer Aarouach
Amer Aarouach
2023-09-14
Absoluut toppers op het gebied van Letselschade! Als particulier ben je vaak niet op de hoogte van welke rechten je allemaal hebt als het aankomt op een letselschade vergoeding. Deze partij levert uitstekend werk, denkt goed met je mee en houdt je constant op de hoogte van de ontwikkelingen.
Dennis Kok
Dennis Kok
2023-09-13
Mijn ervaringen met Pro Juristen zijn zeer positief. Ik was door mijn vriendin doorverwezen naar dit kantoor. Zij was heel goed geholpen met haar letselschade. Mijn ontslagzaak hebben ze voor mij gewonnen. Ik heb een mooie ontslagvergoeding meegekregen. De vaststellingsovereenkomst hebben zij ook voor mij opgesteld.
Ekrem
Ekrem
2023-08-16
Goed geholpen door Karim. Vanuit werk een vaststellingsovereenkomst aangeboden gekregen en deze met Karim bekeken. Eerlijk en transparant advies gekregen. Twijfel niet om aan de bel te trekken bij Projuristen, want zij zijn de specialisten op dit gebied.
Youness Azerkan
Youness Azerkan
2023-08-16
Ik ben heel goed geholpen om mijn Schade te verhalen, dankzij aan Pro Juristen. Na een ongeluk met de auto en lichaam klachten gehad, ben ik hier terecht voor mijn schade, de eind resultaat van mijn dossier was naar wens en ben ik mij tevreden, tenslotte wil ik iedereen adviseren om te vertrouwen op Pro Juristen, het is zeker geen spijt. Bedankt Karim voor het volgen en behandelen van mijn aanvraag.
Ben Ali
Ben Ali
2023-08-15
Geweldige ontvangst en afhandeling, en ze benaderen de zaak met alle verantwoordelijkheid
Miloud Achahbar
Miloud Achahbar
2023-08-15
Goede service en heel professioneel. Zeker een aanrader!!
Juwayriyah Ab
Juwayriyah Ab
2023-08-14
Na mijn auto ongeluk 2 jaar geleden had ik een letsel advocaten bureau ingeschakeld 2 jaar later was er nog geen resultaat waardoor ik de zaak liet overnemen door Karim hij had binnen 2 maanden geweldige resultaten behaald daarbij werd ik door Karim altijd netjes op de hoogte gehouden over de zaak Projuristen jullie zijn echt toppersss zeker een aanrader
Nick Vogelaar
Nick Vogelaar
2023-08-10
Toppers

Bekijk alle reviews

Powered by