Arbeidsrecht

Arbeidsovereenkomsten

Bij het aangaan van een individuele arbeidsovereenkomst is het van belang dat er duidelijke afspraken worden gemaakt, en nog veel belangrijker, dat deze afspraken op de juiste wijze op schrift worden verwoord. Daarbij kan gedacht worden aan loonafspraken maar ook afspraken met betrekking tot een, concurrentie- proeftijd- of relatiebeding. U kunt voor het controleren of voor het opstellen van een arbeidsovereenkomst terecht bij een van onze arbeidsrechtjuristen.

Arbeidsvoorwaarden

De van toepassing zijnde arbeidsvoorwaarden kunnen individueel worden vastgelegd maar ook collectief in vorm van een arbeidsvoorwaardenreglement waarin de algemene arbeidsvoorwaarden van de onderneming zijn opgenomen. Naast het opstellen van dergelijke arbeidsvoorwaardenreglementen kunnen wij eveneens voor u toetsen of de bedingen in bestaande reglementen rechtsgeldig zijn.

CAO-recht

Nederland telt circa 1.100 Cao’s, waarvan 250 afgesloten voor een bedrijfstak of sector, de resterende 850 Cao’s gelden voor afzonderlijke ondernemingen of concerns. De uitleg en toepassing van Cao’s roept vaak vragen op. Neem voor advies op het gebied van Cao-recht contact met ons op.

Concurrentie

Het opnemen van een concurrentie- en/of relatiebeding in een arbeidsovereenkomst is eerder regel dan uitzondering. Dergelijke bedingen dienen schriftelijk zeer nauwkeurig omschreven te woorden om discussie te voorkomen. Sinds 1 januari 2015 is het niet toegestaan om een concurrentiebeding op te nemen in een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd tenzij er sprake is van een zwaarwichtig bedrijfs- of dienstbelang. Het moge duidelijk zijn dat deze wetswijziging voldoende ruimte biedt voor discussie. Wij adviseren u graag omtrent dit onderwerp, en stellen even goed graag dergelijke bedingen voor u op.

Ontslagrecht

Het ontslagrecht is constant in beweging en zeer actueel. Met de inwerkingtreding van de Wet Werk en Zekerheid en de inmiddels ontwikkelde rechtspraak is er een hoop veranderd. Voldoende redenen om u goed te laten adviseren constante ontwikkelingen in het ontslagrecht.

Reorganisaties

Het ontslaan van personeel staat inherent aan een reorganisatie. Welke werknemers komen als eerst voor ontslag in aanmerking? Op welke wijze dienen de werknemers begeleid te worden van werk naar werk? Hebben de werknemers recht op een ontslagvergoeding of een suppletieregeling? Dient er een sociaal plan opgesteld te worden? Dit zijn slechts een aantal vragen die beantwoord dienen te worden ten tijde van een reorganisatie. Wij adviseren en begeleiden u graag hierin.

Overgang van onderneming

Het komt doorgaans voor dat een onderneming van een andere onderneming activiteiten overneemt. Bij een dergelijke overname kan er op enig moment sprake zijn van een overgang van onderneming, wat zou kunnen betekenen dat de overnemende partij eveneens het personeel van rechtswege dient over te nemen. Niet alle ondernemers staan, zeker niet in de tijd, te springen om medewerkers verplicht in vaste dienst te nemen. Het spreekt voor zich dat de belangen in dergelijke situaties erg zwaar wegen. Voor advies en begeleiding hierin staan wij vanzelfsprekend voor u klaar.

Sociaal zekerheidsrecht

Uitvoeringsorganen zoals het UWV maar ook de SVB nemen beslissingen die men rechtstreeks in hun belangen raakt. Dit geldt eveneens voor werkgevers die vaak betrokken zijn bij sociale zekerheidskwesties, bijvoorbeeld omdat zij eigenrisicodrager zijn. Voor juridische kwesties met betrekking tot ziekte, langdurige arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en zwangerschap staan wij u graag bij.

Wenst u direct en vrijblijvend contact met een van onze juristen, bel ons dan op onderstaand telefoonnummer of stuur ons een e-mailbericht.

Contact

Verrijn Stuartlaan 17
2288 EK Rijswijk
T. 070 – 221 04 14
E. info@projuristen.nl

Over

De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan de informatie op deze website worden ontleend.
(KvK: 61652938)

Social Media

Reviews

Amer Aarouach
Amer Aarouach
2023-09-14
Absoluut toppers op het gebied van Letselschade! Als particulier ben je vaak niet op de hoogte van welke rechten je allemaal hebt als het aankomt op een letselschade vergoeding. Deze partij levert uitstekend werk, denkt goed met je mee en houdt je constant op de hoogte van de ontwikkelingen.
Dennis Kok
Dennis Kok
2023-09-13
Mijn ervaringen met Pro Juristen zijn zeer positief. Ik was door mijn vriendin doorverwezen naar dit kantoor. Zij was heel goed geholpen met haar letselschade. Mijn ontslagzaak hebben ze voor mij gewonnen. Ik heb een mooie ontslagvergoeding meegekregen. De vaststellingsovereenkomst hebben zij ook voor mij opgesteld.
Ekrem
Ekrem
2023-08-16
Goed geholpen door Karim. Vanuit werk een vaststellingsovereenkomst aangeboden gekregen en deze met Karim bekeken. Eerlijk en transparant advies gekregen. Twijfel niet om aan de bel te trekken bij Projuristen, want zij zijn de specialisten op dit gebied.
Youness Azerkan
Youness Azerkan
2023-08-16
Ik ben heel goed geholpen om mijn Schade te verhalen, dankzij aan Pro Juristen. Na een ongeluk met de auto en lichaam klachten gehad, ben ik hier terecht voor mijn schade, de eind resultaat van mijn dossier was naar wens en ben ik mij tevreden, tenslotte wil ik iedereen adviseren om te vertrouwen op Pro Juristen, het is zeker geen spijt. Bedankt Karim voor het volgen en behandelen van mijn aanvraag.
Ben Ali
Ben Ali
2023-08-15
Geweldige ontvangst en afhandeling, en ze benaderen de zaak met alle verantwoordelijkheid
Miloud Achahbar
Miloud Achahbar
2023-08-15
Goede service en heel professioneel. Zeker een aanrader!!
Juwayriyah Ab
Juwayriyah Ab
2023-08-14
Na mijn auto ongeluk 2 jaar geleden had ik een letsel advocaten bureau ingeschakeld 2 jaar later was er nog geen resultaat waardoor ik de zaak liet overnemen door Karim hij had binnen 2 maanden geweldige resultaten behaald daarbij werd ik door Karim altijd netjes op de hoogte gehouden over de zaak Projuristen jullie zijn echt toppersss zeker een aanrader
Nick Vogelaar
Nick Vogelaar
2023-08-10
Toppers

Bekijk alle reviews

Powered by