Verkeersongeval

Passagier/ In- opzittende

Indien u tijdens een verkeersongeval een passagier was of achterop een motor of brommer zat, dan krijgt u uw schade bijna altijd vergoed, ook als de bestuurder van het voertuig fout zat. In het geval niet direct helder is welke partij aansprakelijk is, dan geldt de zogenaamde “schuldloze derden regeling”. De wetgever heeft hiermee getracht te voorkomen dat een slachtoffer onnodig lang dient te wachten indien er een discussie ontstaat over de aansprakelijkheid.

Kop-staartbotsing

In het geval van een kop-staartbotsing, is de achterop komende automobilist in de regelen aansprakelijk te houden vanwege het onvoldoende afstand te houden. Indien u daardoor nek- en schouderklachten heeft overgehouden (whiplash), dan heeft u doorgaans recht op een schadevergoeding.

Voetgangers / fietsers

Voetgangers en fietsers worden als zwakke verkeersdeelnemers beschouwd. Vanwege het feit dat zij een kwetsbare groep vormen in het verkeer is er in de wet een speciale regeling verankerd. In het geval van een aanrijding met een motorvoertuig (auto, vrachtwagen, bestelbus of scooter) heeft de fietser of voetganger altijd recht op een (gedeeltelijke) schadevergoeding, ook als er sprake is van eigen schuld.

Verkeersongeval tijdens werk

Een werkgever is aansprakelijk voor een auto- of fietsongeval tijdens werktijd. Een werkgever is verplicht om voor dergelijke ongevallen een verzekering af te sluiten.

Eenzijdig ongeval

Indien u zelf een ongeval veroorzaakt zonder tegenpartij dan heeft u in sommige gevallen toch recht op een schadevergoeding indien er op de auto of motor een in- of opzittende verzekering is afgesloten.

Verkeersongeval kind

Vanwege het feit dat een kind van jonger dan veertien jaar wordt verondersteld om de gevaren in het verkeer nog niet goed in te kunnen schatten zijn kinderen onder de veertien jaar extra beschermd bij verkeersongevallen. In het geval van een ongeval met een gemotoriseerde verkeersdeelnemer zoals een auto, vrachtwagen, bestelbus of scooter, krijgt het kind jonger dan veertien altijd 100% van de schade vergoed.

Ongeval in het buitenland

Indien u in het buitenland een verkeersongeval krijgt, heeft u het recht om de zaak in Nederland af te laten handelen. Iedere Europese verzekeraar dient namelijk in elk land een vestiging hebben.

Contact

Verrijn Stuartlaan 17
2288 EK Rijswijk
T. 070 – 221 04 14
E. info@projuristen.nl

Over

De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan de informatie op deze website worden ontleend.
(KvK: 61652938)

Social Media

Reviews

Suzan Ercan
Suzan Ercan
2024-04-15
Altijd helder en fijn contact gehad over de status van de zaak. Snelle en duidelijke communicatie waarmee ik ook duidelijke stappen heb kunnen zetten in een korte tijd! Hartelijk dank voor alle tijd en moeite!
Naoufal Zouitni
Naoufal Zouitni
2024-04-09
Goed bereikbaar en reageert ook snel. Denkt goed mee. Ook heel vriendelijk en respectvol. Al met al een hele prettige samenwerking gehad.
Amer Aarouach
Amer Aarouach
2023-09-14
Absoluut toppers op het gebied van Letselschade! Als particulier ben je vaak niet op de hoogte van welke rechten je allemaal hebt als het aankomt op een letselschade vergoeding. Deze partij levert uitstekend werk, denkt goed met je mee en houdt je constant op de hoogte van de ontwikkelingen.
Dennis Kok
Dennis Kok
2023-09-13
Mijn ervaringen met Pro Juristen zijn zeer positief. Ik was door mijn vriendin doorverwezen naar dit kantoor. Zij was heel goed geholpen met haar letselschade. Mijn ontslagzaak hebben ze voor mij gewonnen. Ik heb een mooie ontslagvergoeding meegekregen. De vaststellingsovereenkomst hebben zij ook voor mij opgesteld.
Ekrem
Ekrem
2023-08-16
Goed geholpen door Karim. Vanuit werk een vaststellingsovereenkomst aangeboden gekregen en deze met Karim bekeken. Eerlijk en transparant advies gekregen. Twijfel niet om aan de bel te trekken bij Projuristen, want zij zijn de specialisten op dit gebied.
Youness Azerkan
Youness Azerkan
2023-08-16
Ik ben heel goed geholpen om mijn Schade te verhalen, dankzij aan Pro Juristen. Na een ongeluk met de auto en lichaam klachten gehad, ben ik hier terecht voor mijn schade, de eind resultaat van mijn dossier was naar wens en ben ik mij tevreden, tenslotte wil ik iedereen adviseren om te vertrouwen op Pro Juristen, het is zeker geen spijt. Bedankt Karim voor het volgen en behandelen van mijn aanvraag.
Ben Ali
Ben Ali
2023-08-15
Geweldige ontvangst en afhandeling, en ze benaderen de zaak met alle verantwoordelijkheid
Miloud Achahbar
Miloud Achahbar
2023-08-15
Goede service en heel professioneel. Zeker een aanrader!!

Bekijk alle reviews

Powered by