Definitief einde aan “slapend dienstverband”!!!

Langdurig zieke werknemers kunnen niet langer in een “slapend dienstverband” worden gehouden, aldus de Hoge Raad. Met deze uitspraak van vandaag (8-11-2019) is een einde gekomen aan de discussie die al een aantal jaren werd gevoerd.

Werknemers die na langdurige arbeidsongeschiktheid nog altijd in dienst zijn bij hun werkgever, hebben vanaf vandaag dus recht op beëindiging van de arbeidsovereenkomst onder toekenning van de wettelijke transitievergoeding.

 

Het wetsvoorstel in het kader van de compensatieregeling voor werkgevers van langdurig arbeidsongeschikte werknemers houdt kort gezegd in dat een werkgever aanspraak kan maken op een compensatie voor de kosten van een transitievergoeding indien de arbeidsovereenkomst met een langdurig arbeidsongeschikte werknemer wordt beëindigd. De regeling is treedt op 1 april 2020 in werking en heeft terugwerkende kracht tot 1 juli 2015.

 

Werkgevers die na 1 juli 2015 een arbeidsovereenkomst met een langdurig arbeidsongeschikte werknemer hebben beëindigd en reeds een transitievergoeding hebben betaald, worden dus gecompenseerd door het UWV. Werkgevers dienen hiervoor wel eerst een aanvraag in te dienen aan het adres van het UWV en te voldoen aan een aantal voorwaarden. Werkgevers die langdurig arbeidsongeschikte werknemers nog “slapend” in dienst hebben, kunnen eveneens een beroep doen op de compensatieregeling.

Heeft u hulp nodig bij het claimen van uw transitievergoeding en het ontbinden van uw slapend dienstverband? Bel dan naar 070 – 221 04 14 of stuur een e-mailbericht naar info@projuristen.nl.

Contact

Verrijn Stuartlaan 17
2288 EK Rijswijk
T. 070 – 221 04 14
E. info@projuristen.nl

Over

De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan de informatie op deze website worden ontleend.
(KvK: 61652938)

Social Media

Reviews

Suzan Ercan
Suzan Ercan
2024-04-15
Altijd helder en fijn contact gehad over de status van de zaak. Snelle en duidelijke communicatie waarmee ik ook duidelijke stappen heb kunnen zetten in een korte tijd! Hartelijk dank voor alle tijd en moeite!
Naoufal Zouitni
Naoufal Zouitni
2024-04-09
Goed bereikbaar en reageert ook snel. Denkt goed mee. Ook heel vriendelijk en respectvol. Al met al een hele prettige samenwerking gehad.
Amer Aarouach
Amer Aarouach
2023-09-14
Absoluut toppers op het gebied van Letselschade! Als particulier ben je vaak niet op de hoogte van welke rechten je allemaal hebt als het aankomt op een letselschade vergoeding. Deze partij levert uitstekend werk, denkt goed met je mee en houdt je constant op de hoogte van de ontwikkelingen.
Dennis Kok
Dennis Kok
2023-09-13
Mijn ervaringen met Pro Juristen zijn zeer positief. Ik was door mijn vriendin doorverwezen naar dit kantoor. Zij was heel goed geholpen met haar letselschade. Mijn ontslagzaak hebben ze voor mij gewonnen. Ik heb een mooie ontslagvergoeding meegekregen. De vaststellingsovereenkomst hebben zij ook voor mij opgesteld.
Ekrem
Ekrem
2023-08-16
Goed geholpen door Karim. Vanuit werk een vaststellingsovereenkomst aangeboden gekregen en deze met Karim bekeken. Eerlijk en transparant advies gekregen. Twijfel niet om aan de bel te trekken bij Projuristen, want zij zijn de specialisten op dit gebied.
Youness Azerkan
Youness Azerkan
2023-08-16
Ik ben heel goed geholpen om mijn Schade te verhalen, dankzij aan Pro Juristen. Na een ongeluk met de auto en lichaam klachten gehad, ben ik hier terecht voor mijn schade, de eind resultaat van mijn dossier was naar wens en ben ik mij tevreden, tenslotte wil ik iedereen adviseren om te vertrouwen op Pro Juristen, het is zeker geen spijt. Bedankt Karim voor het volgen en behandelen van mijn aanvraag.
Ben Ali
Ben Ali
2023-08-15
Geweldige ontvangst en afhandeling, en ze benaderen de zaak met alle verantwoordelijkheid
Miloud Achahbar
Miloud Achahbar
2023-08-15
Goede service en heel professioneel. Zeker een aanrader!!

Bekijk alle reviews

Powered by